Политкоректно: "Дисни" избра мулатка за ролята на Снежанка

Майката на младата метиска Рейчъл Зиглър е колумбийка, а баща й е поляк

Култура
13:37 - 23 Юни 2021
2962
Политкоректно: "Дисни" избра мулатка за ролята на Снежанка

Младата метиска Рейчъл Зиглър ще изпълни ролята на Снежанка в лайв-екшън адаптацията на класиката от 1937 г., съобщи АФП.

Това е светкавичен възход за младата певица и актриса, която изпълнява първата си роля в очаквания пред декември римейк на "Уестсайдска история".

Майката на Рейчъл Зиглър е колумбийка, а бащата - поляк. Тя е избрана за ролята на Мария в "Уестсайдска история" на Стивън Спилбърг, когато е едва на 17 години. За нея кандидатстват повече от 30 000 актриси. Екипът е впечатлен от гласа на Зиглър.

"Изключителните вокални качества на Рейчъл са само един аспект от таланта й - каза бъдещият режисьор на филма на "Дисни" Марк Уеб. - Нейната сила, интелигентност, оптимизъм, ще станат неразделна част от преоткриването на приказната класика на "Дисни".

Снимките ще започнат през 2022 г.

Изборът на метиска за ролята на Снежанка е нов признак, че "Дисни" отстъпва след обвиненията, че избира главно бели главни образи.

В "Мулан" (2020) и "Аладин" (2019) на "Дисни" вече се появиха първите роли, дължащи се на натиска за разнородност.

Метис и метиска са хора, които са родени от смесени, междурасови съюзи. Самата дума е с латински произход и означава „смесвам, смесвам“.