Политолог дава шанс на кабинета „Денков“

Актуални новини
17:42 - 06 Юни 2023
3208
Политолог дава шанс на кабинета „Денков“

Президентът огласи позиция, която съществува отчетливо в българското общество, и е свързана със скандалното развитие на процесите у нас през последните седмици. Сегашният формат на мнозинство, който стои зад правителството, беше най-очакваната, но и най-разочароваща комбинация в този парламент".

Това каза пред БНР политологът Борис Попиванов.

И допълни, че не е имало как държавният глава да се преструва, че изборът на това правителство е бил съпътстван от постоянен възход на позитивни очаквания и надежди.

Според него Делян Пеевски и Мустафа Карадайъ са гласували "за" кабинета като знак, че ДПС няма да стои пасивно и ще се опита да постави своите интереси там, където Движението е незаменимо.

В предаването "Нещо повече" Попиванов посочи, че конструкцията на кабинета не е устойчива, но бъдещето ѝ много зависи от първите ходове на правителството и от способността на новите министри и на мнозинството да следват "разумна политика без изхвърляния".

По думите на политолога към момента няма реални доказателства, че президентът Румен Радев прави нещо друго, освен да изпълнява правомощията си по Конституция.