Политолог: В страната се извършва пълзящ военен преврат

Топ
08:39 - 15 Август 2022
4151
Политолог: В страната се извършва пълзящ военен преврат

„Въпросът за напусналите членове на БСП във Видин трябва да се зададе на двама политически инженери - Румен Радев и Бойко Борисов“. Това заяви пред bTV политологът Калоян Методиев.

Според него вътрешната опозиция на социалистите се ръководи от президента и от лидера на ГЕРБ, като крайната ѝ цел е свалянето на председателя на БСП Корнелия Нинова. 

„Единият си управлява „Възраждане“. Другият си прави една партия като Слави Трифонов. След това си прави ПП. Сега Стефан Янев“, допълни той.

„Такова служебно правителство не сме имали и трябва да се търси отговорност на президентската институция и не само за нарушаване на Конституцията. От президентството се управлява Слави Трифонов. Денонощно се сменят хора. Такова нещо никога не се е правило. Отива се с готови списъци. Това, което се говори на тези министри, е, че 8 месеца ще управляват“, обясни политологът.

„Призовавам всички, които са привиквани, да оказват съпротива на служебния кабинет. Използвайте всички законови средства, за да спъвате това, което се случва в България - то е пълзящ военен преврат“, подчерта Методиев.

Той предупреди, че се овладяват силовите структури в страната.