Половин тон алкохол и цигари заловиха на Дунав мост

Новини
11:19 - 20 Ноември 2019
830
Половин тон алкохол и цигари заловиха на Дунав мост

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ откриха 451.2 л бутилиран и фабрично запечатан алкохол и 380 кутии цигари, при две проверки, в района на ГКПП Дунав мост при Русе.

Информацията е от Агенция Митници. При един от случаите, на 15 ноември, товарен автомобил „Мерцедес Спринтер“ с белгийска регистрация пътувал от България за Белгия, като превозвал хранителни продукти и безалкохолни напитки. Возилото, в което пътували шофьорът и неговата съпруга, било отклонено от митническите служители, в района на ГКПП Дунав мост – Русе, за щателна митническа проверка. При нея, сред обявената стока били открити 840 бутилки с ракия, водка, мастика, уиски от различни търговски марки и във фабрични разфасовки от 0,5 до 0,7 литър, с общо количество 302.4 литра.

Ден по-рано, в друг микробус, отново с белгийска регистрация, управляван от български гражданин, в товарното отделение били открити високоалкохолни напитни и цигари, в пазарски чанти. Иззети са 210 бутилки с ракия, мастика, бренди, уиски от шест различни търговски марки и във фабрични разфасовки от 0,5 до 1 литър, с общо количество 148,8 литра, както и 380 кутии /7600/ къса цигари от две различни търговски марки. Всички алкохолни напитки и цигарите са били облепени с валиден български акцизен бандерол, но за тях не са представени необходимите придружителни документи, според изискванията на Закона за акцизите и данъчните складове /ЗАДС/.