Полудяване: Мацка от „Мастър шеф” завъртя торта като тоалетна хартия

През ключалката
12:43 - 15 Април 2020
4772
Полудяване: Мацка от „Мастър шеф” завъртя торта като тоалетна хартия

Изолацията вече удари по психическата ни стабилност - 31-годишната Цветелина Живкова от Велико Търново отпразнува Цветница със семейството си с вкусна торта във формата на тоалетна хартия.

Шегаджийският сладкиш бил провокиран от масовата световна истерия по запасяване с артикула. Болярката, която участва в „Мастър шеф”, искала да направи десерт, който да се запомни от близките й и да разведри настроението им в периода на домашна изолация, пише „Борба”.

„Даваха по новините за сладкар във Финландия, който беше направил торта с формата на тоалетна хартия. От него почерпих вдъхновение и още повече се амбицирах да направя нещо такова, особено като се сещах как всички грабеха тоалетна хартия в първите дни на извънредното положение“, разказа с усмивка 31-годишната жена.

Тя и семейството й прекарват изолацията в имот в Балван и за приготвянето на сладкиша използвала изцяло домашни пресни продукти. Подредила пухкави пандишпанови блатове и сметанов крем с парченца банани. В средата пък сложила рожково брашно, с което оцветила крема

“Блатовете изпекох за 20 минути през нощта, а през това време мъжът ми направи крема. Той също е много добър в кулинарията. Оставихме я да стегне и на сутринта само я украсих със захарен фондан. Общо около час и половина ми отне да я довърша”, обясни Цветелина. Споделя, че реалистичната визия се дължи и на подходящите инструменти, с които декорирала сладкиша.

Кулинарката от Велико Търново е майсторка на захарни специалитети от доста време. През 2016 година тя се пробва във втория сезон на предаването Master Chef. Пред журито представила шоколадов къпкейк с лешниково-шоколадов крем и сос от карамел, който декорирала с карамелизирани лешници.

Въпреки че оценяващите харесали десерта, тя не успя да се класира за финалния етап на шоуто. Това обаче не й подействало разочароващо, а напротив – мотивирало я да продължи да надгражда знанията и уменията си в кухнята. Тя се справя еднакво добре в приготвянето на паста и други чуждестранни специалисти, традиционни български печива и т.н.

Мечтае един ден да превърне хобито си в своя професия. Надява се, че след време държавата ще даде шанс за работа на домашни пекарни и ще има собствена такава, в която да твори на воля вкусни деликатеси.