Поморие дава 107 бона безлихвен заем на рибари

Общество
11:11 - 07 Март 2023
962
Поморие дава 107 бона безлихвен заем на рибари

Общинският съвет в Поморие взе решение за предоставяне на временен безлихвен заем на Рибарско сдружение "Нептун – Поморие" за изпълнение на договор по проект за закупуване на навигационно оборудване, оборудване за безопасност и дрехи.

В качеството си на бенефициент по проекта по Мярка 3 на МИРГ – Поморие, сдружението проведе процедура за определяне на изпълнител за доставка на оборудване на стойност 107 000 лева с ДДС. Тези средства не са налични за поморийските рибари – членове на сдружението, поради което те потърсиха помощ от Община Поморие за предоставяне на временен безлихвен заем, предаде БТА.

Искането им бе представено от кмета Иван Алексиев пред общинските съветници, които го приеха с условието заемът да бъде възстановен своевременно по сметката на Общината след приключването на проекта или до шест месеца.

"Това е единственото функциониращо рибарско сдружение в Поморие, а финансовата подкрепа към тях е жест към усилията им за реализиране на спечеления проект и стремежът им за развитие на поминъка", коментира кметът Алексиев.