Поне купете кувьози с 40-те хиляди от държавата

Да сте чули, че родителите на "бебето от фризера" са получили обезщетение? Няма и да чуете

Коментар
13:31 - 15 Юли 2019
4930
Поне купете кувьози с 40-те хиляди от държавата

Помните ли: "Нека го сложим във фризера с биологичните отпадъци. Умряло е при раждането, казваме?". Това са думи на лекар, положил Хипократова клетва, който уби живородено дете в горнооряховската болница през 2010 г. Днес същият осъдил прокуратурата за 40 хиляди лева за нанесени неимуществени вреди и медиите гръмнаха с новината за крупното обезщетение.

Да сте прочели, че родителите на "бебето във фризера" са осъдили някого? Да сте чули, че са получили обезщетение за нанесена най-голямата вреда в живота им? Няма и да чуете. Защото доскоро бебе, родено под 500 грама, нямаше право нито да живее, нито да бъде погребано и опечалените му майка и баща да има къде да ридаят на плочата. Имаха право само да търсят бунището, на което е било изхвърлено телцето на преждевременно родения "биологичен отпадък", екарисажа, където е изгорена сметта с човешко ДНК.

Под 500 грама то не е човек с биещо сърце и работещ мозък, то е някаква сбирщина от плазма и недоразвит епидермис. "Майката знае, че е умряло" - така казаха същите тези медици, които днес съдят държавата, на една нищо неподозираща жена и трябваше отвратителната истина за това как се убиват тежконодосени у нас да стигне до Народното събрание, за да се промени законодателството. Но дали се промени отношението на медик, който е готов да убие същество, все пак поело дъх при раждането си и да го пъхне с използваните марли, спринцовки и отстранени тумори? Дали хуманността, за която е учил 5 години до диплома и още поне 2 до специализация, изведнъж се е проявила? Дали когато държавата му изплати 40 бона за "обидата", че е бил "набеден" за убиец, ще успокои съвестта си за стореното?

На такива доктори трябва непрекъснато да се показват деца, родени в 21-а или 22-а гестационна седмица (приблизително в началото на петия месец от бременността), с тегло под 400 грама, които днес са живи и здрави. Това по света. В България отдавна се спасяват недоносени, като това във фризера. Лечението им струва много повече от 40 хиляди лева. Гордостта на лекарите, грижили се за тях, е доживот и не може да се пресметне колко струва спасеният живот. Хвала на тях. Дано медикът, пъхнал горнооряховското бебенце, се сети да купи 2 кувьоза с определеното му от съда обезщетение. Иначе той също е за екарисажа, при биологичните отпадъци. 

Снимка: Бебе, родено в 21 седмица и 4 дни, тежащо под 400 грама. Си Ен Ен