Понеделник е ден на траур за Плевен

Плевенчани скърбят за нелепата загуба на треньора Стефка Великова и двама състезатели

Актуални новини
18:59 - 12 Ноември 2023
12008
Понеделник е ден на траур за Плевен

Кметът на Плевен д-р Валентин Христов обяви утрешния 13 ноември за ден на траур в града в памет на тримата загинали при тежката катастрофа на пътя Плевен - Ловеч, която стана вчера. Тридневен траур обяви и Българската федерация по волейбол. 

Плевенчани скърбят за нелепата загуба на президента и треньор на Волейболен клуб "Олимпиец" Стефка Великова и двамата състезатели от мъжкия отбор на клуба - Калоян Минков и Симеон Симеонов. Четвърти пътник в автомобила, с който са пътували, е в тежко състояние.

Момчил Цветков, говорител на Университетската болница "Д-р Георги Странски", обясни: "Контактен беше, стабилизиран до обяд, но все още остава в тежко състояние предвид политравмата".

Кметът на Плевен д-р Валентин Христов сподели :

"Тежка загуба за града, за семейството на първо място. Думите са малко да изразят тази скръб. По думите на моята дъщеря, която е тренирала, каза, че тя наистина е била страхотна“.

Цялата Община изразяваме съболезнования на близките на загиналите. И знамето на Общината ще бъде свалено наполовина. И ще бъдат отменени всички тържества".

Кметът Христов обяви спешна среща: "С КАТ и с АПИ, за да видим какво можем да направим, за да ограничим броя на ПТП-тата по този път".