Попчето ще лежи 20 години в затвора за убийството до гарата в Бургас!

Крими
16:40 - 23 Май 2022
1768
Попчето ще лежи 20 години в затвора за убийството до гарата в Бургас!

Популярният крими герой Петър Попчев – Попчето ще лежи в затвора. Бургаският апелативен съд потвърди присъдата му за убийството на Николай Георгиев през 2016 г. в градинката до ж.п.гарата. Попчев е осъден от Окръжен съд – Бургас на 20 години лишаване от свобода при първоначален строг режим.

През 2020 г. окръжните съдии признаха Петър за виновен в това, че вечерта на 18 юни срещу 19 юни 2016 година около 00.00 часа на площад “Царица Йоанна“, в градинката до ж.п. гарата при условията на опасен рецидив и по хулигански подбуди умишлено умъртвил бездомния Николай , чрез нанасяне на множество силни удари с юмруци и ритници по главата и лицето, като убийството е извършено, по особено мъчителен начин за пострадалия и с особена жестокост.

Първоинстанционната присъда е протестирана от страна на държавното обвинение и обжалвана от частния обвинител и от защитника на подсъдимия. Пред въззивната инстанция прокуратурата пледира за доживотен затвор за Петър П., за същото наказание настоява и частният обвинител. Защитата на подсъдимия оспорва авторството на деянието и квалификацията му и развива тезата за убийство при превишаване пределите на неизбежната отбрана, като посочва, че свидетелските показания установявали нападение с нож от страна на пострадалия Николай.

Бургаският апелативен съд, след като се запозна с всички материали по делото и провери атакуваната присъда по оплакванията на прокурора и жалбоподателите и служебно изяло, направи извода, че въззивният протест и въззивните жалби са неоснователни.