Поръчалият погрома в „Бесо” е председател на конфедерацията по кикбокс

Крими
22:39 - 13 Август 2019
8456
Поръчалият погрома в „Бесо” е председател на конфедерацията по кикбокс

“Исках да видя и опиша всички щети, а след това щях да подам сигнал”. С тези думи се е оправдал защо не е звъннал на тел. 112 собственикът на "Бесо", който бе потрошен в нощта срещу вторник. Вместо това Емилиян Лазаров - Емо Негъра, пусна кадри от погрома във фейсбук и ядоса главния секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов.

Наложи се МВР да си принтира дописка, за да се самосезира. След това 2-ма души бяха задържани. Единият е Красен Кръстев. Той е съдружник от над 10 г. на Емо Негъра в строителна фирма. Поради тази причина разследващите проверяват целия бизнес на двамата съдружници, пише 24 часа.

Тяхна е корпорацията “Кристал груп оф компанис”. Компаниите в нея се занимават с различни аспекти на строителството. Една от фирмите поема проектните инвестиции, а другата - самото строителство. След това трета компания движи мениджмънта и маркетинга - поддръжката и предлагането на завършените здания.

Сред изграденото от фирмите за 8 г. история попадат жилищни и офис сгради, туристически обекти и хотелски бази, търговски площи, заведения за хранене, хазартни и развлекателни заведения.

Имат и фирма, която се занимава с менажиране на хотели из цялата страна. Тяхна е и реализацията на комплекса Royal Lodge Casino SPA в Пампорово.

Преди да създадат общия си бизнес, Лазаров и Кръстев са в бизнеса със заведения. Негъра управлява и хотели, има и 2-години опит в друга строителна фирма. До днес има зад гърба си реализирани над 55 000 кв. м. застроена площ. Кръстев пък е в хазартния бизнес от 1996 г. 

Босът на тузарския бар "Бесо" Емануил Лазаров - Емо Негъра

В края на миналата година задържаният бизнесмен е бил избран за председател на Българската конфедерация по кикбокс и муай тай. Под негово ръководство обаче федерацията започва да се тресе от скандали, а клубовете да негодуват срещу некомпетентното управление на Кръстев и ко.

Кикбоксьорът се задържа само няколко месеца като шеф във федерацията. Той бе сменен от Галин Димов, избран на общото събрание през пролетта. Допреди две години Кръстев все още се състезавал. От световното първенство по карате куокушин за ветерани в Япония се върнал с бронзов медал.

Съдружникът на Емо Негъра е родом от Монтана. Завършил е математическата гимназия в града, после и УНСС. Малко преди банковата криза през 90-те г. Кръстев е бил служител във вече несъществуващата Първа частна банка.