Поръчвал ли е Васил Божков убийства? Разследването приключи

Материалите са предявени на лицата, които имат право и са поискали да се запознаят с тях и делото е изпратено на наблюдаващите прокурори

Общество
10:59 - 03 Април 2024
2223
Поръчвал ли е Васил Божков убийства? Разследването приключи

Разследването срещу бизнесмена Васил Божков за поръчване на убийства, е приключило и материалите вече са били предявени на страните, обявиха от Софийската градска прокуратура. 

Ето и съобщението:

Водещият разследването следовател към отдел „Следствен" на Софийска градска прокуратура (СГП) приключи разследването по досъдебното производство, водено срещу Васил Божков и още шестима обвиняеми за организирана престъпна група, създадена с цел извършване на убийства, изнасилвания и принуда, също така  за опити за убийство на две лица; за подбуждане към умъртвяване и за държане на наркотици.

Материалите от разследването са предявени на лицата, които имат право и са поискали да се запознаят с тях и делото е изпратено на наблюдаващите прокурори.

От съобщението става ясно още, че с постановление от 29 март наблюдаващите прокурори са отделили материали от разследването и са ги изпратили съответно на Окръжна прокуратура - Плевен (ОП-Плевен) и Районна прокуратура – Благоевград (РП-Благоевград), прекратили са частично наказателното производство, а в останалата му част същото предстои да бъде внесено в съда с обвинителен акт.

Наказателното производство е прекратено срещу петима от обвиняемите в частта относно ръководството и участието в организирана престъпна група, доколкото доказателствата за наличието на такава не са достатъчно убедителни и обвинението в тази му част не е защитимо пред съда.

От материалите по делото са отделени тези, които касаят обвинението на Васил Божков и на К. Б. за изнудване, извършено от двамата в съучастие, като отделените материали се изпращат по компетентност на ОП-Плевен, в чиито район съгласно обвинението е извършено престъплението.