Пореден ден без вода: Голяма авария по главен водопровод в Хасково

Актуални новини
11:50 - 02 Август 2024
628
Пореден ден без вода: Голяма авария по главен водопровод в Хасково

Нова авария по главен водопровод в Хасково оставя за втори пореден ден южните части на областния град без вода, съобщи Красимира Славова, кореспондент на БТА.

По пробив в същия водопровод на улица „Беласица“ екип на "Водоснабдяване и канализация" ЕООД – Хасково работи и в четвъртък. Екипите са работили до 2 часа тази сутрин, съобщиха от ВиК.

Етернитовото съоръжение с размер 300 милиметра в диаметър обаче е много амортизирано и днешната авария е на метри по-надолу по водопровода, който е етернитовия водопровод. В безводие днес остават  кварталите „Хисаря“, „Младежки хълм“, „Тракийски“ и части от „Македонски“, „Овчарски“, както и домакинства в централната градска част.

Като мярка за справяне с тежките проблеми в региона, от ВиК - Хасково вече обявиха, че са разработени и подадени за оценка и финансиране проекти за 120 милиона лева по Програма "Околна среда" за 2021-2027 година. Те са за изграждане на водопроводи и пречиствателни станции за питейна вода, като в това число са предвидени и участъци от обладстния град Хасково.