Пореден протест срещу "скелета" на бъдещата Педиатрия

Десетки майки и бащи скандират пред МС, внесоха 18 000 подписа при Бойко Борисов

Общество
18:20 - 17 Май 2020
2124
Пореден протест срещу "скелета" на бъдещата Педиатрия

Десетки родители и граждани се събраха на протест пред Министерския съвет срещу превръщането на "скелета" на недостроената педиатрия в двора на Александровска болница в Национална педиатрична болница. Това е поредният протест срещу проекта на Министерството на здравеопазването, което въпреки това подписа договор за довършването на започната преди десетилетия сграда.

18 000 подписа бяха внесени в деловодството на Министерския съвет срещу проекта. 

Основните аргументи срещу дострояването на "скелета" на педиатрията са, че така няма да бъде направена нито нова, нито истинска детска болница.

"Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев натрапва на обществото недопустим и скъп компромис с детското здравеопазване. Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев ще плати близо 95 млн. лв. публични средства за стар строеж, за да пригоди към него толкова дълго чаканата национална педиатрия", твърдят организаторите на протеста.

Според тях проектът не отговаря на изискванията за модерна медицинска апаратура и модерна медицина, а започнатият преди 40 години строеж няма как да бъде пригоден към изискванията на 21-и век.