Пореден затворник избяга, МВР крие как е станало

18-годишният Мартин Шахънски духна в Смолян, не е опасен

Новини
14:22 - 22 Октомври 2019
4299
Пореден затворник избяга, МВР крие как е станало

Полицията продължава да издирва 18-годишен затворник, който е избягал от затворническото общежитие в Смолян тази сутрин, съобщиха от МВР. За случая Lupa.bg пръв съобщи своевременнно. Става дума за Мартин Пенчев Шахънски.

Младият мъж е излежавал присъда за кражба. Бил е осъден на 2 години и 9 месеца. От съобщението не става ясно откога той е в затвора. Не се знае и как точно Мартин е избягал.

"Мъжът е висок 186 см, с нормално телосложение, кестенява коса, продълговато лице, правилен нос, кафяви очи и татуировки с надписи на ръцете. Няма данни да проявява агресия", съобщават от МВР и молят всички, които имат допълнителна информация, да подадат сигнал на тел. 112 или в най-близкото районно управление.

Това е поредното бягство на затворник. През август от затвора в Стара Загора избягаха двама молдовци, осъдени заради взривяването на банкомати през лятото на 2018 г. Преди две години от софийския затвор избягаха Владимир Пелов и Радослав Колев. Двамата бяха въоръжени и до днес не е ясно как са успели да вкарат оръжие в затвора. Малко след бягството Пелов бе застрелян при свада в родния му град, а от МВР твърдяха, че бил много труден за разпознаване, защото си пуснал брада.

Само два месеца след бягстовото на Пелов и Колев от затворническото общежитие в Ловеч избяга Борис Иванов. Той бе арестуван при спецоперация край село Летница, след като влезе в дома на възрастна жена и се опита да я вземе за заложник. След неговото бягство зам.-министърът на правосъдието Николай Проданов, който отговаря за затворите, заяви, че е и Господ не може да даде гаранции срещу бягства.

МВР разпространи снимката на Мартин Шахънски