Поредна лудница по границите (СНИМКИ)

Опашки от автомобили се вият от Събрия и Гърция

Новини
17:30 - 02 Януари 2024
5166
Поредна лудница по границите (СНИМКИ)

Тези, които решиха да празнуват Нова година в съседни нам държави и да се прибират в последния неучебен ден за децата, ще си носят последствията. Границите пунктове са доста натоварени, особено с българи, които не са тръгнали по-рано.

От сръбска страна насам колоните от автомобили са пет, като работят пет гишета за проверка на документите. За съжаление обслужването на автобусите с екскурзианти е само едно, като там положението е малко по-изнервено. За радост на празнувалите в Сърбия българи, след минаването на нашия граничен пункт, придвижването става по-бързо и всичко е в норма.

На този етап организацията е силна и стриктна, като се гледа максимално бързо да бъдат обслужени всички, за да няма излишни нерви още в първите дни на новата 2024 година.

На гръцката граница положението е подобно - огромни опашки и няколко ленти от автомобили, като на този етап там преминаването става малко по-бавно.

Хиляди нашенци предпочетоха офертите на съседите, като с нощувки и пътуване се връзваха финансите доста по-бюджетно, отколкото да се празнува в Банско или Велинград...

Най-предпочитаните дестинации този път бяха Солун, Аспровалта, Димитровград и Белград, както и други по-непопулярни, разбира се.

Снимки: Агнес Методиева