Поредна мистерия: Нов гигантски разлом цепи Мексико (ВИДЕО)

Загадка е защо се случва

Мистика
15:56 - 04 Юли 2024
3669
Поредна мистерия: Нов гигантски разлом цепи Мексико (ВИДЕО)

Мексиканският град Тула живее с въпросите за поредния гигантски разлом в страната. В покрайнините на града, който някога е бил столица на могъщата цивилизация на толтеките, земята се отваря преди дни, образувайки гигантска пукнатина.

За щастие при този инцидент няма пострадали, но последствията за геологията и историята на региона може да са значителни. Подобно нещо не се случва за първи път в Мексико. През 2018 г. част от улица и къщи пропаднаха под земята в Милпилс, а през 2020 г. се появиха огромни пукнатини близо до пустинята Чихуахуан.

Учените приписват тставащото на тектонични промени, които се случват в Мексико. През последните години част от страната се е преместила с 45 см. Възниква въпросът: дали това е предвестник на нови и по-сериозни геоложки събития? Има ли риск от активиране на вулкани, които могат да се събудят след поредицата разломи?

Докато учените се опитват да разгадаят причините и последствията от тези събития, в социалните мрежи вече се разпространяват теории, че разломът в Тула не е просто природно явление, а предзнаменование за глобални катаклизми. Интернет потребителите изразяват мнение, че планетата ни изпраща сигнали, предупреждаващи за бъдещи катастрофални събития.