Поредна операция чака Мария Ваклинова, пропаднала с асансьор преди 5 години

Пострадалата жена събира средства за рехабилитацията си

Общество
22:44 - 02 Ноември 2019
4122
Поредна операция чака Мария Ваклинова, пропаднала с асансьор преди 5 години

Мария Ваклинова, която пострада изключително тежко след пропадане на асансьор от 9-ия етаж от блок на "Цалиградско шосе" в София през 2014 година, събира средства за поредната си операция. Жената оцеля по чудо. За нещастие при инцидента загина 46-годишната Цветелина Радулчева.

Мария живее втори живот. Затова е преминала през редица операции. През септември 2019 г. тя беше на консултация с проф. Рудолф Шабус във виенската клиника "Винер приватклиник". Медикът  се ангажира да направи две операции – на крака и на гръбнака. Операцията на крайника включва декомпресия на нерв и артродеза, като за това ще бъде направена присадка от тазовата кост. Интервенцията на гръбнака е за отстраняване на металната стабилизираща система, поставена поради получените при падането фрактури на прешлените.

За двете операции жената трябва да плати 18 140 евро. Тя не разполага със средствата, затова нейни приятели са открили дарителска сметка на нейно име: Юробанк: IBAN BG 41 BPBI 7940 40 66 34 1102.

Пет години след падането на асансьора-убиец няма наказани.
През септември 2019 държавата внесе обвинение. Дотогава имаше само две прекратени заседания по делото. Това лято самата Мария заведе дела за причинените страдания. Всичко е в самото начало. Пострадалата не разчита да й бъде изплатено обезщетение в близките месеци, а може би и години.