Поредна провокация: Протестъри изсипаха мъртва риба в центъра на София

Топ
20:42 - 25 Август 2020
7735
Поредна провокация: Протестъри изсипаха мъртва риба в центъра на София

Провокациите на протестиращите срещу властта не секват. След зловещите пърформанси с ковчези на живи хора, разнасяни в центъра на София, днес имаше поредна акция отвъд границите на добрия вкус. Десетина митингуващи решиха да изсипят солидно количество мъртва риба в сърцето на града!

Протестиращи изсипаха пред сградата на Министерския съвет няколко кашона с риба, като посланието им е „Рибата се вмирисва откъм главата.” Днес, по-рано, недоволните се събраха на обичайното място - в триъгълника на властта, като се очакваше да тръгнат и на традиционното си шествие. Мнозина от тях бяха с традиционните си кенчета с бира, като този път се стараеха да ги крият в хартиени торбички.

Блокирани остават и кръстовищата на Орлов мост и пред Ректората на Софийския университет, макар че някои от палатките на недоволните са пострадали от бурята. 

„По принцип управляващите нямат право да решават и да избират нова конституция, защото те от 10-11 г. нарушават конституцията, по всяко едно време и по всеки един въпрос. Просто искаме ние да представим като граждани новите хора, които да управляват държавата и те да изберат Конституцията“, посочи един от недоволните.

„С консултациите за промени в конституцията и свикване на ВНС, ГЕРБ цели печелене на още време и унищожаване на факти, доказателства“, каза друг протестиращ пред медиите.