Порно компания се нареди сред 100-те най-влиятелни в света

Новини
16:30 - 28 Април 2021
7874
Порно компания се нареди сред 100-те най-влиятелни в света

Класация на най-влиятелните компании в света беше съставена наскоро от американското списание Time. Списъкът е публикуван на уебсайта на изданието.

Списъкът включва онези компании, които по мнението на редакционния съвет и експертите "помагат да се очертае важен път напред". Рейтингът е разделен на пет категории - "Пионери", "Лидери", "Новатори", "Гиганти", "Разрушители".

И така, в категорията "Пионери" първото място зае американската медийна компания Hello Sunshine, която беше създадена от актрисата и продуцент Рийз Уидърспун. Също така тук са производителят на бельо Savage X Fenty на певицата Риана и канадската фармацевтична компания Tilray, специализирана в канабиса.

Категорията "Лидери" се оглавява от Националната баскетболна асоциация. Включва също производителите на електроника Apple и Sony, производител на спортни облекла Nike, сайтът за социални мрежи Twitter и мултинационална финансова корпорация Mastercard.

В раздел "Иноватори" първото място зае аналитичната компания Gro Intelligence. Списъкът включва още биотехнологична компания Moderna, услуга за стрийминг Netflix, софтуер за видеоконференции Zoom, музикална услуга Spotify.

Категорията "Гиганти" се оглавява от автомобилния производител General Motors. Списанието поставя тук и най-голямата социална мрежа в света и едноименна компания Facebook, медийния конгломерат Disney, транснационална корпорация Google, производителят на софтуер Microsoft, платформата за онлайн търговия Amazon.

Компанията Illumina се класира на първо място в раздела "Разрушители". В тази категория списанието включва също производителя на електрически автомобили Tesla, онлайн платформа за търсене на краткосрочно наемане на жилища Airbnb, социална мрежа Clubhouse и услугата OnlyFans.

OnlyFans, понякога наричана и "Фейсбук за възрастни" е услуга за абонамент за съдържание, базирана в Лондон. Създателите на съдържание могат да печелят пари от потребители, които се абонират за тяхното съдържание - „феновете“.

Британската компания доби популярност с еротичните и порнографски публикации, за които потребителите пращат месечен абонамент, за да имат достъп до тях. Всички порно актьори - от начинаещите до утвърдените звезди, имат профили в платформата. Напоследък обаче все повече хора правят свои профили и се счита, че еротичните публикации в момента са под 30%.

OnlyFans все още не е толкова популярна в България, но в световен мащаб платформата направи няколко потребители милионери, а редица други значително по-богати. Еротичното съдържание помага за това, но сайтът далеч не се ограничава само до него. Миналата година американската хип хоп изпълнителка Cardi B стана част от платформата. От тогава в профила й има шест публикации на ексклузивни кадри от фотосесии, видеа и личен архив, до които феновете й имат достъп срещу 5 долара на месец.

Профили имат и музиканти, които споделят авторска музика, фитнес инструктори, гримьори, модели, комедианти и много други.

Свободата хората да публикуват разнообразно съдържание без то да бъде цензурирано или докладвано, и да изкарват пари от него, засилва интереса към OnlyFans. За някои потребители, с вече изградена база от последователи, платформата се оказва по-бърз начин за монетизирането им в сравнение с работата като инфлуенсъри и рекламирането на брандове в социалните мрежи.

Потребителите в OnlyFans са два типа - създатели на съдържание и феновете им, които са склонни да платят за него. По данни на компанията към началото на годината има 61 млн. регистрирани потребители и 850 хил. създатели на съдържание.

От компанията се хвалят, че напоследък се наблюдава огромно увеличение на регистрациите в платформата. Това е разбираемо, предвид че през изминалата година покрай ограниченията заради коронавируса хората прекараха много повече време в домовете си. През последните шест месеца най-бързо нараства съдържанието от фитнес и музикалната индустрия, казват от OnlyFans. 

Всеки създател на съдържание сам избира цената и принципа на заплащане. Той може да бъде под формата на фиксиран месечен абонамент, с който потребителите имат достъп до цялото съдържание в профила му, или на парче за всеки отделен клип и снимка. Цените варират между 4,99 до 49,99 долара. 20% от тях обаче ще бъдат удържани като комисионна.