Порт Бургас: Китайският кораб е обезопасен

Взети са всички необходими превантивни мерки за опазване здравето на служителите на пристанището

Актуални новини
17:49 - 26 Февруари 2020
4330
Порт Бургас: Китайският кораб е обезопасен

"Във връзка с повишения интерес към акостиралия на 25 февруари китайски кораб Xiang He Kou, „БМФ Порт Бургас” съобщава, че е предприело всички необходими превантивни мерки за опазване здравето на своите служители и работници от опасността „коронавирус”. Мерките са определени отговорно след консултация със специалисти инфекциозни заболявания", увериха от компанията.

Плавателният съд се намира на 34-то корабно място в Бургас. За да бъде сведен до минимум рискът от зараза от коронавирус, звено „Безопасност и здраве при работа” към „БМФ Порт Бургас” е инструктирало и осигурило предпазни средства – ръкавици, лицеви маски и дезинфектанти за всеки, който има досег с кораба, с членове от екипажа или товара.

Очаква се Xiang He Kou да отплава от Бургас на 27 февруари.

Първият кораб, идващ от рискова дестинация хвърли котва в бургаското пристанище във вторник и вдигна на крак здравните власти в града. Xiang He Kou плава под флага на Хонг Конг и идва от Южна Корея, където е регистрирано едно от най-опасните огнища на коронавирус. Всички членове от екипажа на плавателния съд са китайци.