Порто и Аталанта с обрати

Драконите спечелиха срещу Лацио, а Богинята надделя над Олимпиакос

Спорт
11:47 - 18 Февруари 2022
2315
Порто и Аталанта с обрати

Порто направи пълен обрат и победи Лацио с 2:1 в първи двубой от плейофите в Лига Европа между двата тима.

Римските "орли" удариха първи в срещата, като Матиа Закани вкара красиво попадение в 23-ата минута. Преди края на първата част обаче "драконите" стигнаха до изравнително попадение чрез Тони Мартинес. В началото на втората част испанецът отново бе точен, за да направи обрата пълен и да донесе победата на португалците

Португалците започнаха двубоя с домакински натиск. Постепенно играта се изравни, като нито един от двата отбора не създаваше нещо опасно пред вратата на съперника.

В 21-ата минута Тони Мартинес пробва шут от малък ъгъл, но изкара топката в тъч.

В 23-ата минута Лацио поведе в резултата при първата си по-опасна ситуация. След заучено изпълнение на корнер Матиа Закани вкара красив гол с пета.

В 37-ата минута Порто се върна в двубоя. Жоао Марио центрира в наказателното поле, а Тони Мартинес неспасяемо заби топката с глава в мрежата на Стракоша.

Малко след началото на второто полувреме "драконите" осъществиха пълен обрат. Така както го направиха и през първата част - Жоао Марио центрира, а Тони Мартинес засече топката във вратата в 49-ата минута.

Три минути след второто си попадение Мартинес стреля от границата на наказателното поле, но Стракоша успя с върха на ръкавиците си да избие. В 70-ата минута влезлият като резерва Еванилсон опита технично изпълнение, но топката мина над вратата.

В следващите минути играта на "До Драгао" се накъса, като съдията бе принуден да извади три жълти картона на Галено, Еванилсон и Матиа Закани. В 81-ата минута голмайсторът на Лацио в двубоя Матиа Закани стреля опасно, но покрай вратата.

Аталанта победи Олимпиакос с 2:1 в първи мач от плейофната фаза на Лига Европа. Бергамаските губеха в резултата до 61-ата минута, но стигнаха до успеха с две попадения на Берат Джимсити. За гостите от Гърция голът реализира Тикиньо Соарес.

Аталанта стигна до първата по-сериозна опасност в срещата, като още в 8-ата минута Луис Муриел получи добра топка в наказателното поле, но ударът му мина встрани от лявата греда.

В 16-ата минута гостите от Олимпиакос поведоха. Георгиос Масурас намери отлично Тикиньо Соарес на границата на пеналта и той с мощен изстрел в долния десен ъгъл се разписа за 1:0. Аталанта отговори с добра атака, която бе завършена от Луис Муриел, чийто удар обаче бе отразен от Томаш Вацлик.

Домакините най-накрая стигнаха до гол в първата минута на даденото от съдията продължение на първата част. Негов автор стана Матео Песина. Страничният съдия обаче сигнализира за засада. Ситуацията бе разгледана с ВАР, след което главният арбитър Сандро Шарер прецени, че такава наистина има и попадението не бе зачетено.

Бергамаските можеха да вкарат гол в 50-ата минута, когато Жереми Бога бе изведен добре и от границата на наказателното поле стреля. Ударът му обаче бе уловен от стража на гостите Томаш Вацлик. Малко по-късно отново вратарят на Олимпиакос трябваше да се намесва след удар на Руслан Малиновский от фаул.

В 61-ата минута Аталанта най-накрая изравни. Теун Коопмайнерс центрира отлично в наказателното поле, където Берат Джимсити надскочи всички и с глава матира Вацлик за 1:1.

Домакините направиха пълен обрат само 120 секунди по-късно. Берат Джимсити се възползва от лошо избита в наказателното поле топка и с прецизен удар в долния ляв ъгъл отбеляза.

До края на срещата двата тима си размениха по още няколко добри положения, но до нов гол така и не се стигна.

Реваншът между двата тима е следващата седмица от 22:00 часа в Гърция.