Порто удари Арсенал в продължението

Барса изпусна Наполи под Везувий

Спорт
06:05 - 22 Февруари 2024
2792
Порто удари Арсенал в продължението

Порто спечели с 1:0 първия мач с Арсенал от 1/8-финалите в Шампионската лига. "Драконите" измъкнаха победата по изключително драматичен начин с гол в последната 94-та минута на Галено.

Така те спряха победната серия от 5 поредни срещи на "артилеристите" и взеха важно предимство преди реванша на "Емиратс".

Гостите на "До Драгао" бяха тотално обезличени от защитата на португалците, която не им позволи да отправят нито един точен удар.

За сметка на това домакините създадоха няколко добри възможности в мача и късметът им се усмихна в добавеното време, когато стигнаха и до толкова ценния успех.

Наполи и Барселона завършиха при резултат 1:1 в първия 1/8-финален сблъсък от Шампионската лига.

Каталунците наложиха натиск през първото полувреме, но тогава не успяха да пропукат коравата неаполитанска отбрана. След почивката италианците рухнаха и гостите поведоха с гол на Роберт Левандовски (60').

Веднага след това те можеха да направят преднината си още по-сериозна, но Педри не успя да преодолее стража на италианските шампиони Мерет. Пропускът му се оказа ключов и отборът на Наполи съумя да изравни с попадение на Виктор Осимен (75').

До края домакините играха вдъхновено, но не стигнаха до пълен обрат, а в добавеното време "блаугранас" също имаха интересна ситуация пред себе си. Така мачът приключи с равенство и всичко остана да се реши на реванша, който предстои на 12-ти март (вторник) от 22:00 часа българско време.