Португалската полиция иззе 1,3 тона кокаин, скрит в замразена риба

Задържани са седем души с различна националност

Свят
08:16 - 05 Март 2024
1417
Португалската полиция иззе 1,3 тона кокаин, скрит в замразена риба

Португалската полиция съобщи вчера, че е иззела 1,3 тона кокаин, скрит в замразена риба. Дрогата е трябвало да бъде разпространена в различни страни в Европа. Задържани са седем души с различна националност.

Пратката, идваща от Еквадор, е била разтоварена в пристанището на Лисабон. В рамките на операцията с кодово наименование „Сепия“ нейни служители са провели серия от претърсвания и са иззели осем броя огнестрелно оръжие, скъпи автомобили, както и различни документи.


 Откритите в склад в западната част на Португалия наркотици са били скрити в замразена риба, която е била увита в найлонови пликове и опакована в кашони. Според силите на реда начинът, по който кокаинът е бил скрит в замразената риба, го е направил извънредно труден за откриване и за да се извади, е трябвало рибата да бъде напълно унищожена.

Задържаните, на възраст между 26 и 59 години, са заподозрени, че са част от организирана престъпна група, която е внасяла големи количества кокаин от Латинска Америка и го е разпространявала в няколко европейки държави. Полицията не е разкри националностите на задържаните, които ще бъдат изправени пред съда.