Пощите: Бавят се пратки от и за Украйна

Службата не предоставя услуги в зоните под временния контрол на Русия

Новини
14:02 - 05 Септември 2024
1767
Пощите: Бавят се пратки от и за Украйна

"Български пощи" предупреждават за големия забавяния при обработката и доставката на пратки от и за Украйна, съобщават от пресцентъра на пощенската служба.

В съобщението се посочва, че пощенският оператор в Украйна е уведомил, че продължаващите военни действия водят до унищожаване на гражданска и пощенска инфраструктура в страната и заради това "Украински пощи" изпитват сериозни затруднения поради липса на електрозахранване, отопление и интернет връзка. 

Отбелязва се, че заради липса на на въздушен транспорт е възстановена международната логистична мрежа, като се извършват превози по шосе и влакове за транспортиране на пощенски пратки до и от летища извън Украйна.

Пощенският оператор не предоставя услуги в зоните под временния контрол на Руската федерация и не приема никакви пощенски пратки от тези зони, отбелязват още от "Български пощи".

Въз основа на текущата военна ситуация Министерството на реинтеграцията на временно окупираните територии на Украйна редовно актуализира списъка на украинските територии, където са водени или се водят военни действия, и териториите, временно окупирани от Руската федерация. Въз основа на този списък, всяка седмица се актуализира списъкът с пощенски кодове обслужвани от Украинските пощи.