Посипаха с брашно кандидат за президент на Франция

Общество
20:35 - 12 Юни 2021
1189
Посипаха с брашно кандидат за президент на Франция

Жан-Люк Меланшон, кандидат за френски президент, беше посипан с брашно на антидесни демонстрации в Париж, предаде БГНЕС.
 
Лидерът на партията „Непокорна Франция“ беше поръсен с брашно днес по време на демонстрация „срещу крайнодесните идеи“. След инцидента той осъди нарастването на физическото насилие срещу политическата класа.
 
„Марш за свобода“ срещу крайната десница в Париж се проведе и в десетки други градове на Франция.
 
Сцената на тази атака беше споделена в Tуитър.
 
Докато изтупваше брашното от главата си и бършеше лицето си, политикът реагира на нападението пред телевизионните камери.
 
"Това трябва да спре", каза той, като отбеляза ескалацията на насилието и направи паралел с шамара, който Еманюел Макрон отнесе тази седмица в Дром „Има много напрежение. Не знам какъв е мотивът да ме поръсят с брашно", коментира Меланшон.
 
На въпрос от RT France мъжът, който поръси Меланшон с брашно, обясни постъпката си като личен протест: "Макрон, с цялата политическа каста, е корумпиран. Тези хора са фалшиви универсалисти", каза той.
 
Протестиращите опредилиха нападателят като фашист и екстремист, на което той отговори, че всъщност е левичар.
 
Кандидатът за „Република напред” на регионалните избори Франсоа дьо Руж също беше поръсен с брашно вчера, докато участваше в предизборната кампания.