Посланикът на Белгия в Южна Корея се извинява за кражба на съпругата му от магазин

Дамата заформила скандал и ошамарила и двама служители на бутика

Новини
13:53 - 22 Април 2021
2433
Посланикът на Белгия в Южна Корея се извинява за кражба на съпругата му от магазин

Посланикът на Белгия в Южна Корея се извини, след като кадри показаха съпругата му да удря двама служители на бутик в главата в скандал заради кражба от магазина, информира "Франс прес".

Съпругата на посланика е изпробвала вещи в магазина в Сеул, преди да излезе, карайки асистент да изтича след нея, за да попита за вещ, с която тя е била облечена, и според информациите е предизвикала конфронтация.

Кадри от камери за видеонаблюдение, излъчени от южнокорейската телевизия SBS, показаха тя да дърпа ръката на една служителка и да я удря в главата, преди да удари шамар на друг работник, който е опитал да се намеси.

Кадрите са били предоставени на телевизията с надеждата такъв "инцидент никога да не се повтаря срещу работници в сектора на услугите", отбелязаха от SBS.

Инцидентът предизвика масов гняв в силно спазващата закона Южна Корея, като новинарската агенция "Йонхап" съобщи, че служител на външното министерство е призовал белгийското посолство да сътрудничи с полицията.

Посланик Петер Лескухиер "искрено съжалява за инцидента, свързан с жена му", заяви посолството в двуезична публикация във "Фейсбук", като добави, че "иска да се извини от нейно име".

"Независимо от обстоятелствата, начинът, по който тя реагира, е неприемлив", отбеляза белгийският посланик.

Като съпруга на посланик, тя се ползва с дипломатически имунитет, но посолството заяви, че тя ще сътрудничи с полицията.

Тя все още не е могла да го направи, тъй като миналата седмица е била хоспитализирана след инсулт и е останала под медицински грижи, добавиха от белгийското посолство.

"Надяваме се здравословното ѝ състояние да се подобри бързо, така че скоро тя да може да съдейства на полицейското разследване, за да можем всички да оставим този прискърбен инцидент зад гърба си", посочват още от посолството на Белгия в Южна Корея.