Посланикът на Украйна в ЕС: Отбраняваме не само Украйна, но и Европа

Русия все още има надмощие по отношение на капацитета, способностите и ресурсите за нападение, обясни Всеволод Чентсов

Украйна
18:55 - 05 Февруари 2023
1963
Посланикът на Украйна в ЕС: Отбраняваме не само Украйна, но и Европа

Посланикът на Украйна в ЕС - Всеволод Чентсов, говори пред "120 минути" от Брюксел. "Ние чувстваме, че отбраняваме не само Украйна, но и Европа от тази агресия и непредизвикана война", каза той.

"Нуждаем се от оръжия, защото Русия още има надмощие по отношение на капацитета, способностите и ресурсите за нападение над Украйна. Всеки ден виждате как ни нападат с ракетни обстрели с ирански дронове. Водят много цинична и прикрита война, като се прицелват в цивилни. Същевременно се опитват да ни притискат и на бойното поле, и трябва не само да защитаваме нашата позиция, но и да отвърнем на удара, да освобождаваме регионите, които Русия е превзела, украинските територии. Русия разбира само един език – езикът на войната, на силата. Въпреки всички изказвания от сорта "Да не ги провокираме", "Да се опитаме да преговаряме", "Да се опитаме да стабилизираме", смятам, че тези изказвания и предложения са опасни.
Все по-малко опити има да ни тласкат към такива преговори, което е добре, защото хората разбират, че ако сме единни и силни, Русия ще разбере, ще спре и ще отстъпи", заяви Всеволод Чентсов.