Последна социология: ГЕРБ и БСП са с изравнени сили

У нас
08:30 - 01 Октомври 2020
5770
Последна социология: ГЕРБ и БСП са с изравнени сили

Ако изборите са днес пет партии щяха да влязат в парламента – БСП, ГЕРБ, „Има такъв народ“ на Слави Трифонов, „Демократична България“ и ДПС. Това сочат резултатите от последното социологическо проучване на специалистите от "Маркет линкс", направено между 18 и 26 септември. 

Според данните на социолозите ГЕРБ и БСП вече са с изравнени сили и дори в един от аспектите на анкетата, социалистите изпреварват с малко управляващите по електорална подкрепа.



„Откакто започнаха протестите и се наситихме със всички скандали в публичното пространство – ГЕРБ започна да губи и се сви до своето партийно ядро. БСП успява да има прираст, но той не е съществен, не е органичен заради нещата, които предлагат на политическия пазар. По-скоро това е реакция срещу ГЕРБ“, коментира Добромир Живков от агенцията. 

Коалиционните партньори на ГЕРБ - Обединените патриоти се радват на 4 на сто подкрепа, което ги праща на кантар за парламентарно представителство. A гражданската платформа на Мая Манолова е с много по-висока електорална подкрепа от тази за патриотите, разкрива още последната социология, направена по поръчка на Би Ти Ви.