Последната повеля на адв. Марковски: Върнете предмета "Религия" в училище

Общество
10:00 - 19 Април 2022
3833
Последната повеля на адв. Марковски: Върнете предмета "Религия" в училище

Последната повеля на покойния адв. Марин Марковски е била наследниците му да се борят за връщането на задължителния предмет "Религия" в училище, разкри синът на емблематичния юрист Димитър Марковски. 

Той разказа, че в дните преди смъртта си баща му силно се е обърнал към вярата в Бог и му е напомнил да  се заеме с темата за вероучението у подрастващите в страната. 

„Баща ми беше „юридическо събитие“ – така адв. Марковски определи покойния си баща, цитиран от Би Ти Ви. 

„Този колорит, който баща ми създаде през годините, той е трудно постижим“, каза синът му. Цялото семейство се занимава с право. Благодарение на Марин Марковски и Димитър му тръгва по същите стъпки. „Като бях дете баща ми ме водеше по съдебните зали и районните управления, много рано започнах да проявявам интерес към адвокатската професия“, каза Марковски-младши.

Двамата работят 19 години заедно рамо до рамо в тежки наказателни процеси.

„Мечта на баща ми беше да премерим сили един срещу друг в наказателно дело“, каза Марковски-син, но това така и не се случва.

„Последните години баща ми се беше обърнал много към Господ. Остави ни завет да се борим за вероучение в училищата, неговата изконна мечта“, каза Марковски-син.

Димитър Марковски наскоро научил също, че баща му подготвял роман със сюжети от най-тежките престъпления в страната, който също мисли да продължи.