Последните думи на граничари: Руский военный корабль, иди нахуй (АУДИО)

Актуални новини
14:16 - 25 Февруари 2022
10503
Последните думи на граничари: Руский военный корабль, иди нахуй (АУДИО)

В мрежата се разпространява ауидо, за което се твърди, че е запис на радиообмен от вчера, когато украински граничари на черноморски остров край Одеса отказали да се подчинят на руска команда. След като не се предали, те са загинали в последвалия обстрел.

В аудиото се чува руски офицер да казва: "Това е военен кораб. Това е руски военен кораб. Предлагам ви да сложите оръжията си и да се предадете, за да избегнете кръвопролитие и ненужни жертви. В противен случай ще бъдете бомбардирани".

След това се чува разговор между мъж и жена граничари, в който той пита: "Да им кажа ли да ходят на майната си?", а тя отговаря: "За всеки случай". И украинският граничар отговаря: "Руски военен кораб, върви на майната си ("Руский военный корабль, иди нахуй")"

Това са последните думи, чути от малкия Змийски остров, или Змийний. Впоследствие украинският президент Володимир Зеленски обяви, че "всички 13 украински граничари загинаха от последвалата канонада. Всички граничари загинаха героично, но не се отказаха".

Те ще бъдат удостоени посмъртно със звание "Герои на Украйна".