Последният мащабен протест е планиран за събота?

Общество
23:10 - 01 Декември 2020
8310
Последният мащабен протест е планиран за събота?

Последният мащабен протест за годината със затваряне на улици, събиране на многохилядно множество и опит за окупация на ключови кръстовища е предвиден на 150-ия ден от старта им с цел събарянето на правителството на Бойко Борисов. Това стана ясно от публикация на демонстрантите след рехавото шествие тази вечер. В навечерието на Никулден, на 5-и декември, е планирана последната акция на Отровното трио, а по информация на Lupa.bg тя ще сложи и финалът до парламентарните избори, когато и да се проведат те догодина.

"Когато трупаното дълго време всенародно недоволство и гняв срещу некадърното, алчно и всеядно управление на Борисов избухна с мощна сила, беше едва началото на лятото. Тогава всичко цъфтеше и слънцето щедро се раздаваше, а ние - стотици хиляди вървяхме по улиците, викахме с пълни сили "Оставка" и "Мутри, вън!". Бяхме море от хора, океан от емоции и потоци от мечти за достоен живот в нашата единствена родина. Екот от нашия общ глас премина през целия свят и запали пожари от надежди и вдъхновение у всяко българско сърце, където и да туптеше то. Тази сила беше велика!", пишат организаторите на последното Велико народно въстание. 

И отбелязват, че са се уморили от викане през последните месеци, като признават, че малцина са останали, стиснали юмрука си на площада, в последните седмици. "Но протестът е във всички нас. Защото това не е протест за хляб, за увеличаване на заплати, за социални придобивки, за нова болница ...Това е бунт на свободните хора за защита на тая свята свобода, за достойнство, за справедливост! Затова мина лятото, мина есента, зимата дойде, а ние пак сме тук. И няма да спрем, защото за тия ценности се воюва цял живот. Скъпи българи, на 5-ти декември се навършват 150 дни от онзи ден първи, когато пламна борбата. 150 дни война на народа срещу мафията! Нека в този 150- ти ден, в навечерието на празника на Св. Николай Чудотворец, се съберем пак стотици хиляди, пак като един гигант и да сътворим чудо - Да изтръгнем кърлежа от българската плът", пишат още те.

Последното за годината въстание е предвидено с начален час 14,00 часа в събота на пл. "Независимост".