Последният танц на Атанас Клечаров от “България търси талант”

През ключалката
12:20 - 01 Март 2021
8260
Последният танц на Атанас Клечаров от “България търси талант”

В първия епизод на “България търси талант” видяхме 18-годишният Атанас Клечаров и неговата партньорка Алис, които танцуваха спортни танци. За съжаление, това бе последният танц на Атанас на голямата сцена, който малко след снимките на “България търси талант” се разболява.  Наско, който е със синдром на Даун, е починал заради усложнения от COVID-19. 

В първия епизод на новия сезон на “България търси талант” вълшебният танц на Атанас Клечаров и Алис от школата по спортни танци във Велинград впечатли зрителите пред екрана. Четиримата членове на журито единодушно му казаха „Да“. Танцът им разплака Катето Евро и дълбоко разчувства Любен Дилов. 

Въпреки че се ражда със синдрома на Даун, Атанас Клечаров прекрачва прага на залата по спортни танци в град Ракитово още на 5-годишна възраст, където го посреща тя - Мая Енчева.

“Доколкото ми е известно, Наско беше единственият танцуващ човек с Даун в Европа”, коментира Мая Енчева. - Не аз или другите деца, а самият той ни научи да го приемем такъв, какъвто е. Той помогна в това децата да свикнат с него и да го обикнат с цялото си сърце. Да разберат, че той не е различен, че всеки човек носи своя индивидуалност и че той е талантлив като тях ”. 

Наско има много медали от състезания в Пазарджик. Банско и други градове.  Благодарение на Мая, Наско и Алис стигат до голямата сцена на „България търси талант“, където се представят отлично.

За съжаление, когато радостта от успешното представяне е вече осъзната, споделена с другите деца и ентусизмът на всички е голям, Наско се разболява, здравето му се влошава рязко и той губи живота си.

"На Алис й беше много трудно. Тя е много чувствителна. В момента иска най-вече да се възстанови. Ще продължи да танцува, но в дамска формация" - споделя учителката й. 

Излъчването на съвместния му танц с Алис е в негова памет, като вечен спомен за всички негови близки и приятели, които го обичат.