Посочиха грубите грешки при правенето на кюфтета

Любопитно
09:36 - 23 Май 2020
1747
Посочиха грубите грешки при правенето на кюфтета

Може да изглежда смешно, но много домакини правят съществени грешки при приготвянето на кюфтета, защото много от съставките, които всички са свикнали да добавят към това ястие, са грешни.

Повечето хора все още се придържат към съветите на по-старото поколение относно приготвянето на кюфтета, но е време да промените кулинарните си навици. Оказа се, че някои от съставките, които обичайно се слагат в кюфтетата, "убиват" вкуса на месото.

Готвачите твърдят, че многото лук няма място в каймата, защото вкусът на този зеленчук стопира миризмата и вкуса на месото. Така че широко разпространеното схващане, че лукът прави кюфтетата по-вкусни и сочни, не е нищо повече от мит.

Друга често срещана съставка е хлябът, който при пържене образува тъмна кора, вместо златиста. Ще бъде по-добре, ако добавите зеленчук към плънката. Тиквичките, морковите, картофите и зелените подправки са подходящи за тези цели. Основното нещо е да не прекалявате.

Слагайки нормалното количество от горните добавки, можете да получите отлични кюфтета както на външен вид, така и на вкус.

Освен това не е необходимо да добавяте яйца към мляното месо, тъй като те не влияят на качеството на готовото ястие.