Посрещат премиера на Слави с протест пред президентството

Политика
16:08 - 30 Юли 2021
8603
Посрещат премиера на Слави с протест пред президентството

След като тази сутрин държавният глава Румен Радев съобщи, че в 17 ч. ще връчи проучвателен мандат за съставяне на правителство на “Има такъв народ”, протестиращи от мината година български граждани обявиха, че свикват протест пред Президентството.

Причината за този спонтанен акт на недоволство са породилите се подозрения, че е възможно в състава на новото правителство да влязат лица от дълбокото задкулисие.

Протестиращите обявиха, че се събират днес в 16 ч. пред Президентството и ще се опитат да не позволят на “Има такъв народ” да получи мандат.

Ето какво са написали организаторите в страницата на събитието:

„Заедно сме силни!

Всички на площада и да покажем, че в България вече има гражданско общество!“, зоват те.

Тази сутрин президентът обви, че днес от 17:00 часа ще връчи мандата на първата политическа сила след изборите на 11 юли.

"Виждате, че конструктивният диалог се разпада. В тази ситуация вместо диалог, се чуват атаки срещу служебните министри, които съвсем доскоро бяха увещавани да останат в редовния кабинет. България е изправена пред предизвикателства, които изискват час по-скоро да имаме редовно правителство. Време е българите да узнаят кой е кандидатът за министър-председател и какви са истинските намерения на победителите в изборите. Затова ще връча проучвателния мандат на партия „Има такъв народ“ днес от 17.00 часа. Оттам нататък действаме по процедура“, заяви държавният глава.