Постекоглу с рекорд в ерата на Висшата лига

Не отдавам голямо значение на постижението, имаме още твърде много работа, заяви мениджърът на Тотнъм

Спорт
12:32 - 24 Октомври 2023
2099
Постекоглу с рекорд в ерата на Висшата лига

Мениджърът на Тотнъм Анге Постекоглу записа името си в историята на Премиър илйг, постигайки нов рекорд за най-много точки, спечелени от мениджър в първите си девет мача в турнира (23), след като неговият отбор спечели с 2:0 срещу Фулъм.

Така той надмина предишния рекорд от 22 точки, държан съвместно от Майк Уокър и Гуус Хидинк от първите им девет мача начело на Норич Сити (сезон 1992-93) и Челси (сезон 2008-09), съответно.

Запитан колко горд е от рекордното си постижение, Постекоглу каза: "Вижте, това е заслуга на всички. Със сигурност е наистина окуражаващо начало на сезона. По отношение на представянето, ние бяхме наистина постоянни. Тази вечер трябваше да работим усилено. През първото полувреме се справихме наистина добре. Трябваше да бъдем доста търпеливи в начина, по който търсихме първия гол и смятам, че Фулъм бяха много добре организирани, особено в защита.“

Босът на "шпорите" обаче беше критичен към представянето на своя отбор през второто полувреме, след като Фулъм пропусна шансове да се върне в мача.

"Мисля, че нашата преса беше изключителна през целия мач. Но играта ни с топката през втората част не бе на ниво и това са може би най-лошите 45 минути, които сме имали през цялата година. Трябва да останем дисциплинирани в нашия подход. В крайна сметка Викарио направи няколко страхотни спасявания, за да запази мрежата чиста. Затова трябваше да имаме много по-добър контрол в мача“, смята австралиецът.

Въпреки всичко това е най-дългият период, в който "шпорите" са били начело в в Премиър лийг от 15 декември 2020, когато държаха върха след 12 мача под ръководството на Жозе Моуриньо. Началото на сезона на Тотнъм е най-доброто от сезон 1960-61, когато те започнаха кампанията с 11 поредни победи по пътя си към спечелването на титлата в лигата.