Постижение: Дезинфекцираха най-дългата улица в Несебър

Общество
19:35 - 04 Април 2020
834
Постижение: Дезинфекцираха най-дългата улица в Несебър

Измиха и дезинфекцираха на пътното платно и тротоарите на най-дългата улица в Несебър „Иван Вазов“.

Обработката стартира от Здравната къща, като включваше и пътеката в двора пред главния вход на лечебното заведение. Началната точка на работа бе съобразена с човекопотока и транспортното натоварване в района.

Дейностите бяха извършени по отработената вече технология с обилно заливане с вода и почистващ препарат, последвано от пръскане с дезинфектант и изтъркване на тротоара с четки.

Община Несебър е предприела всички разписани от Министерството на здравеопазването мерки, като дезинфекцията на улиците се извършва поетапно в съгласувана с местния Оперативен щаб за борба с разпространението на COVID-19 последователност. Обработката ще обхване цялата улична мрежа, както и детските и спортни площадки, автобусните спирки съдовете за смет и други съоръжения общинска собственост. Призовават се гражданите към търпение, отговорност и стриктно спазване на противоепидемичните мерки.

Регулярните дезинфекционни действия ще продължат до приключване на извънредната ситуация, след което миенето на улиците ще става по обичайния за града график.