Постно 0:0 в "Овча купел"

Славия и ЦСКА без точен удар за цял мач

Спорт
22:00 - 27 Юни 2020
1698
Постно 0:0 в "Овча купел"

Славия и ЦСКА не успяха да си отбележат гол в рамките на 90 минути и така завършиха при нулево реми в мача помежду си от 28-ия кръг на efbet Лига.

Подялбата на по една точка като че ли бе най-справедливият резултат с оглед на показаното на терена, където ЦСКА имаше леко предимство по отношение на владение на топката и изстрелите, но пък домакините отговаряха подобаващо, а в края можеха и да стигнат до феноменален гол със странична ножица на Радослав Кирилов, при която топната срещна напречната греда.

Равенството обаче едва ли задоволява и двата отбора, тъй като след него ЦСКА има актив от 52 точки и дава шанс на Левски и Локомотив Пловдив да го изпреварят. Славия пък пропусна великолепен шанс да изравни по точки днешния си съперник и да влезе здраво в битката за Европа.

ЦСКА започна мача по-активно, което доведе до няколко изстрела в първите 15 минути. Най-опасен сред тях бе този на Стефано Белтраме в 12-ата минута, когато стреля мощно, но Антониос Стергиакис отрази. Малко след това и Рафаел Енрике имаше възможност, но след удара му се получи рикошет.

С напредване на полувремето Славия поизравни играта и дори имаше няколко много силни минути около 30-ата, в които Петър Патев и Ради Кирилов затрудниха Густаво Бусато.

В края на полувремето пък Али Соу опита изстрел от малък ъгъл, при който Стергиакис изби с крак.

Втората част стартира без промени, а началните минути бяха по-добри за домакините. След тях обаче Тиаго Родригес в рамките на две минути стреля опасно от далечно разстояние, но в първия случай гръцкият страж на „белите“ изби, а във втория помогна рикошет.

След 60-ата минута и двата отбора започнаха активно със смените, което леко накъса играта. Въпреки това в 76-ата Ради Кирилов остана болезнено близо от един от най-красивите попадения в първенството. Георги Йомов свърши чудесна работа отдясно по тъчлинията, след което центрира към наказателното поле, а в него Кирилов засече по превъзходен начин със странична ножица, изпращайки топката в напречната греда.

В последните минути ЦСКА опита лек натиск в търсене на гола, но такъв така и не падна, така че двата тима поделиха по точка.

След този двубой "червените" концентрират вниманието си върху финала за Купата на България, докато Славия ще се надява на добро развитие на оставащите мачове до края на плейофната фаза.