Пострадалите при катастрофа във Варна са на командно дишане

Младежите са в критично състояние и с опасност за живота

Новини
14:36 - 14 Август 2019
4549
Пострадалите при катастрофа във Варна са на командно дишане

25-годишният шофьор на лекия автомобил, който катастрофира на 10 август в една от стените на бул. „Васил Левски” във Варна и неговият 26-годишен спътник все още са в критично състояние и с опасност за живота, съобщиха от пресцентъра на МБАЛ „Света Анна” за Moreto.net.

От там допълниха, че двете момчета са на командно дишане, а 22-годишната им спътница, която също пострада в катастрофата вече е стабилизирана. Момичето е настанено в отделението по ортопедия и предстои да претърпи интервенции на причинени травми. Междувременно нейни близки събират средства за предстоящите операции. За първата е необходима сумата от 4000 лв., като срокът е до петък.

Банковата сметка е:
BG51UNCR70001522403967
Адриана Илианова Кръстева
Уникредит булбанк

В помощ на пострадалите преди ден се проведе и акция по кръводаряване. Само за броени часове необходимата кръв за лечението на младежите беше събрана, за съжаление обаче състоянието на двете момчета към момента остава критично.

Припомняме, че тежката катастрофа стана в нощта на 10 август на бул. „Васил Левски” в района на пасарелката на ул. „Струга”. Поради движение с несъобразена скорост, 25-годишният водач на лек автомобил „Пежо” губи контрол над колата си и се блъска в стената на булеварда. Вследствие на инцидента шофьорът, както и неговите спътници са настанени за лечение в Реанимацията на МБАЛ „Св. Анна” с опасност за живота.