Пострадалият българин в Скопие се прибира утре

Остана незабелязан начинът, по който се третират хората с българско самосъзнание в Северна Македония, смята Никола Бушняков

Актуални новини
14:15 - 30 Юли 2023
3131
Пострадалият българин в Скопие се прибира утре

Последното, което знаем, че вече е извън опасност живота му, това което следва е в понеделник да се прибере в България. Това каза Никола Бушняков - зам.-председател на сдружението "Левски на левскарите" по повод пострадалия в Скопие фен на Левски.

"Остана незабелязан начинът, по който се третират хората с българско самосъзнание в Северна Македония. Бяхме закупили билети за хора, които живеят в Северна Македония, които не дойдоха на срещата, защото се страхуваха от репресия", заяви Никола Бушняков.

Той обясни ситуацията преди и по време на мача. "Не бих казал, че е тенденционно, чисто професионално не са подготвени полицаите и стюардите на стадиона. Ситуацията беше предизвикана от охранителната фирма", заяви Бушняков.

"Имаше представители на СДВР, които бяха в комуникация с нас, като те ни предупредиха, че комуникацията с македонските им колеги не върви както би трябвало и ни помолиха да се въздържаме от провокации", обясни Бушняков пред БНТ.

"До нас достигна информацията, че има наръган фен на Левски, първоначално отказахме да повярваме, но след това се оказа истина. При влизането в стадиона преминахме 4 проверки. Отношението на охранителната фирма беше непрофесионално. По време на мача нейният ръководител ни снимаше и ни обясняваше как след мача ще ни убие, опита се да търси саморазправа. Инцидентът беше предизвикан с желанието на охранителите да събуват привържениците на Левски", разясни Никола Бушняков.

Зам.-председателят на сдружението "Левски на левскарите" коментира и отношенията с ръководството на Левски.
"Факт е, че има напрежение. То възникна след Общото събрание на клуба, когато нашият представител беше отстранен от Надзорния съвет на клуба. Това което настояваме е да има отчетност и прозрачност как се разходват средствата", заяви Бушняков.
Той каза още, че от сдружението искат възстановяване на техен представител в ръководството на клуба.