Потопете се в света на музиката с "Любов под небето над Париж" на 14 февруари

Актрисата Деляна Хаджиянкова, сопраното Валентина Корчакова и тенорът Марио Николов повеждат на романтично празнично пътешествие

Култура
14:45 - 12 Февруари 2023
3992
Потопете се в света на музиката с "Любов под небето над Париж" на 14 февруари

Един от хубавите подаръци за 14 февруари, който хората могат да си направят, е да се потопят в света на романтичната музика със спектакъла "Любов под небето над Париж." В това прекрасно пътешествие ще ни поведат актрисата Деляна Хаджиянкова, сопраното Валентина Корчакова, тенорът Марио Николов и пианистът Томислав Вичев.

Специалното издание на спектакъла, посветен на най-съкровеното човешко чувство - любовта, ще се играе на 14 февруари, вторник, от 19,30 часа в Theatro отсам канала, научи Lupa.bg.
 
"Този концерт, не е Онзи концерт! Тази история е Друга история! Това, което ги обединява е Любовта, Париж и нашата компания, която ще се погрижи за това, да имате една различна, празнична вечер! Щастливи сме, че можем отново да бъдем заедно!", споделя Деляна Хаджиянкова.

Парижката история, озаглавена "Под небето над Париж" излиза изпод перото на Деляна Хаджиянкова, която освен чаровна актриса, е и талантлив режисьор и текстописец. "Под небето над Париж" се игра при голям интерес и в началото на ноември м.г. На сцената звучаха вечните хитове на ХХ век, познати ни от изпълненията на Едит Пиаф, Марио Ланца, Пепино Галиарди, Дийн Мартин, Масимо Раниери и др. 

Сега обаче за Деня на любовта и виното спектакълът е по-различен и носи заглавието "Любов под небето над Париж". Със сигурност той няма да остави зрителите безразлични, ще докосне душата и сърцата им и ще ги развълнува.

В специалното издание на проекта, освен френски шансони и италиански любовни песни, артистите ще изпълнят и испански мелодии и оперни арии. Деляна Хаджиянкова ще трогне публиката с романтични стихове от Веселин Ханчев и Жак Превер.

И в този проект посланието е свързано с най-романтичните представи за Париж и любовта, а текстът и подбраните стихове от Деляна Хаджиянкова ни пренасят в атмосферата на малките парижки улички, уютните кафенета, Монпарнас и Монмартр.

„Написах тази история, защото исках тя да се случи. И защото исках да я преживея“, сподели наскоро пред Lupa.bg Хаджиянкова за проекта "Под небето на Париж". И добави: „Всяко мое пътуване до Париж е любовно преживяване“.

„Започнах да пиша този текст през спомените. Дълго време трупах тези спомени и изведнъж текстът се роди. Спектакълът започва с един сън - моята героиня се събужда една сутрин в Париж, което е по действителен случай, и отива към любимото си кафене. Така действието се разгръща. Историята, която разказвам е съвременна, но спектакълът носи не само духът, но и историята на Париж.

Тоалетите, с които сме облечени на сцената напомнят за града, те са много красиви, вечерни, защото любовната история се случва в една нощ на един мост в Париж по време на т.нар. бели парижки нощи. Имала съм много преживявания в Париж, играла съм много спектакли там, имам и свои лични приятелски пребивавания. Познавам добре този град и той е част от мен“, открехна завесата Деляна Хаджиянкова около раждането на проекта.

Парижката история излиза изпод перото на Деляна Хаджиянкова, която освен чаровна актриса, е и талантлив режисьор и текстописец

Проектът носи името "Под небето на Париж", както се нарича романтичната песен във великолепното изпълнение на Валентина Корчакова и Марио Николов. По думите на Хаджиянкова спектакълът е много нежен и изключително зареждащ.

"Усещам този спектакъл като любовна връзка с музиката и театъра, които безкрайно обичам. Когато слушам песните, които се пеят, много се вълнувам, защото аз съм много емоционален човек", откровена е тя.

Чувствени са изпълненията на Марио Николов на песните на италианския певец Пепино Галиарди. Валентина също е емоционална с френските шансони, тя е завършила френска гимназия и има изключителен тембър, сподели режисьорката.

"Под небето над Париж" се ражда като проект преди няколко години. Всеки спектакъл обаче е различен, всеки път артистите добавят нови песни, нови детайли, импровизират заедно с публиката и така всеки път се ражда различна театрално-музикална магия.

"Под небето на Париж“ е музикален спектакъл, което е различен жанр от познатите ни. "Това не е нито театър, нито концерт, то е различно случване и много зависи от хората срещу теб, как ще се случи и как ще тръгне", споделя и Деляна Хаджиянкова. 

По време на спектакъла по-емоционалните зрители спонтанно стават и започват да танцуват в залата, да припяват и се създава една много красива романтична атмосфера. В Деня на виното и любовта със сигурност "Любов под небето на Париж" ще накара зрителите, макар и за малко, да почувстват, че са във Франция, Италия и Испания, и да се потопят в тяхната очарователна романтика.