ПОТРЕС! Бебето в „Люлин” зарязано заради зла свекърва

Новини
17:30 - 10 Октомври 2019
7622
ПОТРЕС! Бебето в „Люлин” зарязано заради зла свекърва

Постоянен тормоз от свекървата и зълвата е подтикнал 24-годишната Галя Рангелова от столичния квартал „Люлин” да се съгласи да зареже 6-месечното си бебе, което снощи бе намерено изоставено на площадката в жилищен блок. Бебето бе открито в кошче с бележка, на която се мъдрел надпис: „Да се даде на социалните. Успех!” Пеленачето бе поето от социалните служби.

Няколко часа преди шокиращата развръзка на историята, бащата на бебето  Михаил Кьосев отишъл заедно с половинката си Галя в  дирекция „Социално подпомагане”. Там 28-годишният мъж обяснил, че желае да изостави бебето си, тъй като майка му и сестра му тормозят майката на детето, защото то много плаче и това им нарушава спокойствието. Когато служителите са ги помолили да удостоверят самоличността си, двамата са напуснали дирекцията заедно с детето, без да предоставят повече информация, обясниха днес от Агенцията за социално подпомагане.

По-късно, около 21.50 часа, в отдел „Мобилна работа с деца в риск” постъпва сигнал от 9-то Районно управление към СДВР, че е намерено изоставено бебе в столичния ж.к. „Люлин”.

То било оставено пред вратата на апартамента на неговия дядо по майчина линия в детска кошничка с бележка „Ние не можем да го гледаме, по-добре социалните”. При пристигане на социалните работници от отдела „Мобилна работа с деца в риск” около 22.20 часа, на адреса са присъствали патрул от 9-то РПУ, криминална полиция, Спешна помощ и няколко съседи - сеирджии.

Бебето е било прегледано от екипа на Спешна помощ и медиците са установили, че то е клинично здраво, добре развито за възрастта си и без видими следи от насилие. Детето е транспортирано от Спешна помощ и социалните работници в Домът за медико-социални грижи за деца в софийския квартал „Лозенец”.

Зарязаното от родителите си 6-месечно бебе от "Люлин" е настанено в добро здраве в Домът за медико-социални грижи за деца

Лелята на детето по бащина линия е разказала, че неговите родители живеят с нея и майка й, като двете заедно се грижат за него, твърди "Трафик нюз". По информация на пресцентъра на МВР, към момента майката и бащата на детето са задържани за 24 часа. Твърде възможно е социалните да отнемат детето им.

От събраната информация по случая става ясно, че родителите са получили еднократна помощ за раждане на дете. Социалните работници са ги посъветвали да подадат заявление за отпускане на месечни семейни помощи за детето, но до момента те не са направили това. Става ясно, че на бащата на детето са регистрирани 4 фирми в качеството на управител. Поради това ще бъде подаден сигнал до прокуратурата дали не става въпрос за злоупотреба с човек в неравностойно положение.