Потрес: Хамали превозват боклуци с линейка

Специализираният автомобил е предназначен за транспортиране на пациенти на диализно лечение, а не за стара битова техника

Топ
11:45 - 25 Април 2023
1351
Потрес: Хамали превозват боклуци с линейка

Кристина Пасхова е заснела как двама души се опитват да качат готварска печка на задните седалки на линейка. Случката е от столичния квартал "Младост 1", пише GlasNews.bg.

На споделените в мрежата кадри се вижда как двамата души се пробват да пъхнат готварската печка на задните седалки по всевъзможни начини, но не им се получава.

Не е ясно дали "операцията" по качване на печката в линейката е завършила успешно. Не е ясно и какво налага битовата техника да бъде превозвана със специализиран автомобил за медицинска помощ.

"Тия правят клошарски изпълнения със служебната кола и в работно време", коментира Николай Симеонов във фейсбук.

Николай Симеонов споделя още, че е станал свидетел на подобно изпълнение, но с инкасо автомобил.

"Виждал съм ги да вършат същите изпълнения, но с брониран инкасо бус, в който товариха хладихник, оставен до контейнер. Сигурно го караха за скрап", написа той.

Проверка показа, че специализираният автомобил служи за транспортиране на пациенти на диализно лечение. Този тип транспортни средства са регистрирани "линейки" по смисъла на закона.

Нещо много важно - съобразно хигиенните и здравословни изисквания с цел предпазване на доброто здравословно състояние на хората, транспортните средства би трябвало да се използват само и единствено за транспортиране на пациенти. 

С транспортните средства, с които се транспортират пациенти не следва да се превозват други граждани, с изключение само на придружаващите, с цел пациентите, нуждаещи се от лечение, да бъдат предпазени от странични инфекции и вируси поради намаления им имунитет и защитни функции на организма.

Кадрите, публикувани в социалната мрежа обаче, показват, че транспортните средства не се използват по предназначение и в нарушение на политиката на фирмата превозвач.