Потрес! Митьо Очите идол на хлапаци в Бургаско

Ексклузивно
14:36 - 19 Август 2020
5649
Потрес! Митьо Очите идол на хлапаци в Бургаско

Хлапаци на 15-16 годишна възраст тормозят Бургас и околностите, като правят лошо впечатление на туристите по родното Черноморие. Lupa.bg научи, че малчуганите се взимали за наследници на страховития наркобос Димитър Желязков - Митьо Очите, а някои от тях дори нагло парадирали, че го познават, без дори да се го виждали на живо. 

Несебърският крими герой контролирал целия си бизнес от затвора и никой от големите бабаити не смеел да му заеме мястото, но за малчуганите това нямало значение и на тях не им пукало, защото никой не ги закачал. Те създали няколко банди, като тарторите им гордо изтъквали, че са новите наркобосове по родните курорти. 

Напоследък именно в Несебър се носи слух, че Очите вече не се занимавал с дрога, а вкарвал пари в хотелиерството. 

Димитър Желязков започва да влиза в крими хрониките, когато е едва 23-годишен. Той поставя началото на своята известност с въоръжен грабеж, а в следващите години, за да се издигне на върха на брутална организация за рекет и разпространение на дрога, минава през десетки зверски побоища, наказателни действия, за които никога не е обвинен. Преди време съпругата на Митьо Очите - Тянка Желязкова, нейният брат Славчо Дерелиев-Рамиреса и охранителят Никола Бъчваров загиват при атентат, насочен срещу Очите.

Криминалистите в Бургас се притесняват, че той щом е започнал да плаши хората на 23-годишна възраст, в какво ли ще се превърнат момчетата, които му подражават, след 5-6 години, след като още отсега започват да нарушават законите и да тормозят хората.