Потрес! Запечатват вили под карантина, без да има болни

Актуални новини
12:10 - 01 Април 2020
6651
Потрес! Запечатват вили под карантина, без да има болни

Собственици на вила и на дворно място в ботевградското село Скравена с изненада откриха странно съобщение, разлепено на металната им врата. На червен фон се вижда думата "Карантина". Обявлението гласи, че "Считано до 05.04.2020 е поставено лице, пребиваващо на 05.04.2020." Това не е първоаприска шега, а абсолютно официално съобщение, залепено на оградата на въпросната вила от Община Ботевград.

За "карантинното" съобщение алармираха пред Lupa.bg самите собственици, като уточниха, че никой от тях не е поставен под карантина, самите те не са проявили клинични симптоми на COVID-19 и не им е известно да са контактували със заразени от коронавирус лица.


Собствениците на вилното място в Скравена открили нелепата обява преди няколко дни, когато отишли да видят дали всичко е наред с дома им. В случая не става дума за нарушение на карантина или на забрана, тъй като вилата се намира на няколко километра от жилището им в Ботевград, а и реално хората пътували сами с кола и не са се събирали на големи групи с никого.

Те продължават да недоумяват от нелепата обява. Нелеп наистина е самият надпис - как може да бъде поставено лице под карантина, което е пребивавало в обекта на 5 април - т.е. в бъдеще време. Или Община Ботевград разполага с някакви свръхестесвени способности.