Потушиха пожара в автоморгата на Динко, мерят въздуха над Ямбол (ВИДЕО)

Ловецът на бежанци гаси с багер, пострада огнеборец

Общество
09:30 - 30 Април 2022
3892
Потушиха пожара в автоморгата на Динко, мерят въздуха над Ямбол (ВИДЕО)

Големият пожар в автоморга в Ямбол все още не е напълно загасен. Продължават да тлеят отделни огнища. На мястото на пожара през цялата нощ останаха дежурни. Един огнеборец е леко пострадал при гасенето на пламъците. Собственик на автоморгата е известният ловец на бежанци Динко Вълев. Той също се е включил в гасенето. 

"В момента съм качен на един багер и помагам в гасенето на пожара. Някой ми запали автоморгата. Мои служители се връщали от обедна почивка и вече всичко горяло. Видели са някакви двама мъже да бягат", заяви той вчера пред "Флагман". 

Регионалната лаборатория към Изпълнителна агенция по околна среда е в Ямбол и замерва състоянието на въздуха в различни части от града. Към момента няма официални данни за замърсяване на въздуха.

Големият пожар в автоморгата се разгоря вчера следобяд.

Близо 10 часа огнеборци се опитваха да загасят горящите гуми, пластмасовите автомобилни части и остатъчни масла. Най-вероятната причина за огъня е преса за метални вторични суровини. Проверки започнаха представители на Инспекцията по труда, НАП и полицията.