Повдигнаха обвинение на мъжа, който се барикадира в Стара Загора, след като простреля двама души

Новини
17:39 - 21 Септември 2023
1140
Повдигнаха обвинение на мъжа, който се барикадира в Стара Загора, след като простреля двама души

Повдигнаха обвинение на 49-годишния мъж, който се барикадира в Стара Загора, след като простреля двама души, съобщиха от пеокуратурата.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 19 септември с огнестрелно оръжие е направил опит умишлено да умъртви 45-годишен мъж. 

Мъжът е привлечен като обвиняем и за това, чепо същото време и място е придобил и държал незаконно огнестрелно оръжие - пистолет. 
 
Той е привлечен като обвиняем и за това, че на 21 септември противозаконно е попречил на полицейски орган, да изпълни задълженията си. 

Извършени са на местопроизшествие, разпити на свидетели, назначени са съдебномедицински и балистични експертизи. Обвиняемият е задържан за 72 часа, като предстои да му бъде поискан постоянен арест.

Припомняме, че мъжът се беше барикадирал в складова база близо до руския пазар в града. Той е продал имот преди няколко дни, но е имал да връща пари на хора с бързи кредити.

Те са дошли да си търсят парите, но мъжът ги е прострелял, и се е барикадирал. Барикадиралият се мъж е криминално проявен и наркозависим. Ранените мъже са без опасност за живота. Те също са криминално проявени.