Повдигнато е обвинение срещу мъжа, склонявал към проституция

Новини
11:17 - 10 Март 2020
1710
Повдигнато е обвинение срещу мъжа, склонявал към проституция

Районен съд - Бургас повдигна обвинение срещу мъжа, склонявал стриптизьорки към проституция.

Припомняме, че на 7-март обвиняемият, собственик на нощно заведение в центъра на Бургас, беше задържан при специализирана полицейска операция.

Констатирано е, че задържаният е склонявал момичета, работещи като стриптизьорки в бара, да приемат и предлагат и сексуални услуги срещу заплащане с цел придобиването на по-високи доходи.

Искането на Районна прокуратура - Бургас е да се вземе най-тежката мярка за неотклонение. Съдебната инстанция прие, че в заведението са се предлагали и извършвали сексуални услуги срещу заплащане, както и че сумите, получени от работещите момичета се прибират от обвиняемия.

За съда е категорично, че обвиняемият е реабилитиран по право, което заличава предходните осъждания. Районен съд - Бургас намери, че е налице реална опасност мъжът да извърши престъпление ако не бъде задържан.

"Налице е вероятност обвиняемият да извърши друго престъпление, например против правосъдието и евентуално да повлияе на показанията на бъдещи свидетели и пречи на разследването", казва в мотивите си съдебната инстанция.

Според съда посочените деяния са с изключително висока степен на обществена опасност, доколкото става въпрос за девет деяния, извършени по отношение на пет пострадали.

Определението на Районен съд - Бургас може да бъде обжалвано или протестирано пред въззивна инстанция в 3-дневен срок.