Поздравления от цял свят валят към Меган и Хари

Новото кралско бебе още си няма име

Любопитно
08:00 - 07 Май 2019
2017
Поздравления от цял свят валят към Меган и Хари

Поздравленията към принц Хари и съпругата му Меган за раждането на тяхното първо отроче не секват, предаде Асошиейтед прес. Бащата на Меган - Томас Маркъл, който е доста отчужден от дъщеря си, каза пред в. "Сън", че се надява, че "бебето ще служи на короната и на народа на Великобритания с чест и достойнство".
 
В последно време Томас Маркъл критикуваше Меган, което обтегна отношенията помежду им. Той дори не присъства на сватбата й с Хари заради здравословни проблеми.

Поздравления още вчера прати британският премиер Тереза Мей. Първият министър на Шотландия Никола Стърджън последва примера й. Поздравления дойдоха от Кентърбърийския архиепископ Джъстин Уелби, от чичото на Хари - принц Андрю, от лидера на Лейбъристката партия Джереми Корбин. Всички те пожелават на момченцето на Меган и Хари и на неговите родители всичко най-добро.

Премиерите на Нова Зеландия и на Австралия и семейство Обама също приветстваха раждането на сина на принц Хари и на съпругата му Меган, предаде Асошиейтед прес.

Новозеландската премиерка Джасинда Ардърн изрази надежда, че в скоро време разрасналото се младо семейство ще дойде в Нова Зеландия. Тя пожела на младите родители и на момченцето им всичко най-хубаво и каза, че раждането на дете е невероятно вълнуващ период от живота.
Миналата година Ардърн стана втората премиерка в модерната история, родила по време на мандата си. Дъщеричката й Нийв е на 10 месеца.

Премиерът на Австралия Скот Морисън каза, че раждането на дете, било то кралско, или с обикновен произход, е фантастичен момент за всяко семейство.

Бившата първа дама на САЩ Мишел Обама също поздрави младите родители. В Туитър тя написа: "Поздравления Меган и Хари! Барак и аз сме толкова развълнувани заради вас". Тя допълни, че заедно с Барак Обама горят от нетърпение да видят бебето.

На вратата на Бъкингамския дворец беше закачено и официално съобщение за раждането. В него се казва, че кралица Елизабет II приветства раждането на сина на Хари и на Меган Меган, който е неин осми правнук.

Момченцето на Хари и Меган все още си няма име. То няма и автоматично да получи титлата принц, а ще трябва прабаба му да реши дали да го удостои с нея. Титлата принц се пада автоматично на първородното дете на престолонаследника, тоест на принц Уилям и на неговия син принц Джордж, които са съответно първи син и първи син на сина на престолонаследника принц Чарлз. Кралицата обаче удостои с титлите принцеса и принц и сестрата и брата на принц Джордж - Шарлот и Луи, припомня в. "Фигаро".