Пожар лумна в общежитие в Студентски град

Късо съединение довело до инцидента, за щастие няма пострадали

Актуални новини
20:29 - 07 Декември 2019 (обновена)
4240
Пожар лумна в общежитие в Студентски град

Пожар лумна в общежитие в Студентски град в София, съобщи Канал 3. Пламъците са тръгнали от първия етаж на сградата на блок 61 и са предизвикани от късо съединение.  Сигналът е подаден малко преди 17.00 часа. Пожарни коли и линейки веднага се отзовали на адреса. За щастие пострадали няма. 

Ивелина Илиева е жител в блока и тя първа е подала сигнал за инцидента. В първия момент, когато са тръгнали пламъците тя е била на шести етаж: "На първия етаж започна да гори. Първо отстрани някакви постройки се запалиха. Почна да има много дим. Аз тръгнах да излизам навънка, но стигнах до четвърти етаж и почна да ми става лошо. Реших, че няма да мога да стигна до първия и се върнах обратно. Много се притесних, защото буквално бях в безизходица. И не знаех какво точно мога да направя в този момент", разказа тя пред Канал 3.

Нито на терасата може да се диша, защото има страшно много дим, нито в коридора можехме да излезем - там също имаше много дим, допълни Илиева.

На първия етаж има стаи, които са изгорели, посочи очевидката на пожара. На горните етажи има само обгазяване.

Никаква пожарна аларма не се е включила в блока, съобщи Георги Китсос, който също живее там. Той също е видял много пушек, много дим. Повечето момичета плачеха и не щяха да излизат, допълни Китсос.

И понеже няма никакви пожарогасители в блока, човек може докато спи, да изгори и никой да не го разбере, каза още студентът.

Ивелина Илиева няма да спи тази нощ в злощастния блок. Но къде ще отидат тези, които са с най-пострадали стаи - не знае студентката.