Пожар в апартамент на семейство с двама първолаци във Велико Търново

Общество
17:37 - 18 Септември 2024
1128
Пожар в апартамент на семейство с двама първолаци във Велико Търново

Огнеборци гасиха пожар в жилищна сграда в центъра на Велико Търново. Вероятно пламъците са тръгнали от балкона на апартамент.

В жилището живее семейство с две деца първокласници и тяхната баба. Сигналът е подаден от съседи, като от пожарната, полицията и спешна помощ са реагирали много бързо.

Обитателите са усетили миризма и задимяване и са успели бързо да напуснат апартамента.

„Проблемът е, че имаше много багаж на терасата и той се е запалил - стари книжки, изкуствена трева, килимчета“, каза пред БТА майката на първолаците.

Децата са били на училище, съпругът й на работа, а тя и свекърва ѝ - в апартамента.

Намесата на пожарникарите е ограничила разпространяването на огъня. Жителите на кооперацията са излезли веднага на улицата и няма пострадали.

На място е дошъл и екип, който е изключил електрозахранването на сградата. Зам.-областният управител на Велико Търново Юлия Мутафчиева каза, че пожарът е възникнал на третия етаж, като не е успял да обхване и други жилища или близките дървета.

В жилищната кооперация и около нея има много офиси, както и заведения за хранене до сградата, допълни Мутафчиева.

На метри се намира и оживен парк, в който се разхождат много майки с деца и възрастни хора, а по тротоара постоянно има минувачи, тъй като това е централна градска част. Има и много паркирани коли.